Articole -  Unghia in Kama Sutra - fragmente

Psihologia Azi Magazin - Ma simt bine in corpul meu

In Kama Sutra, unghile au un rol aparte. Dragostea unei femei va creste, se va improspata daca vede semne de unghii pe portiuni intime ale propriului corp, chiar daca sunt vechi. Unghiile spun ceva despre imaginea de sine a persoanei si despre rolul aspectului exterior in viata ei. Cristiana Levitchi, psihoterapeut, este de parere ca "niste unghii neingrijite denota o peroana posibil depresiva, care nu pune accent pe exterior. Unghiile ingrijite in exces pot arata o persoana care pune prea mult pret pe aspectul exterior, chiar compensand prin aceasta alte aspecte ale personalitatii. In testul omului, mana corespunde relatiei noastre cu lumea inconjuratoare, cum manipulam noi relatiile exterioare, cat de abili social suntem. O persoana care deseneaza o mana cu unghii foarte ascutite poate sa se manifeste social foarte agresiv, ca o forma de compensare pentru vulnerabilitatea interna".

In Kama Sutra unghiile au un rol aparte. Dragostea unei femei va creste, se va improspata daca vede semne de unghii pe portiuni intime ale propriului corp, chiar daca sunt vechi. Daca nu sunt urme de unghii care sa-i reaminteasca de momentele de dragoste, atunci inseamna ca iubirea s-a diminuat. Cand dragostea devine intensa, se practica presarea sau zgarierea corpului cu unghiile. Presatul cu unghiile este de noua feluri, in functie de formele semnelor si de reactie: sunetul, semiluna, cercul, linia, gheara de tigru, gheara de paun, saritura de iepure, frunza de lotus albastru, indiciul iubirii. Locurile supuse presiunii unghiilor pot fi doar: bratul, gatul, pieptul, buzele, zona buricului, coapsele.

Sunetul - cand o persoana preseaza barbia, pieptul, buzele atat de usor incat nu raman zgarieturi sau semne, dar se produce o excitatie;
Semiluna - urmele curbate lasate de unghii pe gat si pe piept;
Cercul - este urma facuta de unghie in general deasupra buricului, feselor si articulatiilor de la coapse;
Linia - semnul in forma de linie ce poate fi facut pe orice parte a corpului;
Gheara de tigru - linie curbata facuta pe piept;
Gheara de paun - linii curbate facute pe piept de toate cele cinci unghii;
Saritura iepurelui - cinci semne facute cu unghiile, unul in apropierea celuilalt in zona sfarcului;
Frunza de lotus albastru - un semn facut pe piept sau pe solduri in forma de frunza de lotus;
Indiciul amintirii - unul dintre iubiti pleaca intr-o calatorie si lasa semne pe coapse sau pe pieptul partenerului. Nimic nu poate spori dragostea asa de mult precum efectele urmelor de unghii.

Imi rod unghiile
La fel ca alte comportamente (ruperea pielitelor de la degete si stoarcerea cosurilor), aceasta actiune compulsiva are la baza anxietatea din acel moment.

Gina Gheoca
Sensart